دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1395 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 36-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

saeedi heydari M. Investigation on the effect of time of milling and temperature on synthesis of nanostructure Ti3SiC2 by Mechanical alloying – heat treatment method. Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2016; 5 (3) :21-36
URL: http://ijcse.ir/article-1-435-fa.html
عطازاده نوید، بهاروندی حمیدرضا، احسانی ناصر، سعیدی حیدری مینا. بررسی تأثیر زمان آسیاکاری و دما بر سنتز نانوساختار Ti3SiC2 به روش آلیاژسازی مکانیکی – عملیات حرارتی. علم و مهندسی سرامیک. 1395; 5 (3) :21-36

URL: http://ijcse.ir/article-1-435-fa.html


1- ، minasaeedi85@gmail.com
چکیده:   (4285 مشاهده)

در این پژوهش مکس فاز Ti3SiC2 با استفاده از مخلوط پودرهای Ti، Si و C و به روش آلیاژسازی مکانیکی - عملیات حرارتی سنتز شده است. به‌منظور بررسی تأثیر زمان آسیاکاری و همچنین دمای عملیات حرارتی بر میزان سنتز مکس فاز Ti3SiC2 از ترکیب C2:Si3/1:Ti3 استفاده شد. ابتدا توزین پودرهای اولیه صورت گرفت و پس از آن مخلوط پودرها با نسبت گلوله به پودر 50 به 1 در مدت زمان‌های 30، 40 و 50 ساعت توسط دستگاه آسیاب پر انرژی سایشی تحت اتمسفر آرگون آسیاکاری شدند. سپس مخلوط حاصل با دستگاه پرس و قالب فولادی به قطر cm 2/1، به شکل قرص‌هایی تحت فشار MPa 200 تبدیل شدند. پس از عملیات حرارتی (عملیات تکمیلی) نمونه‌ها در دماهای C° 1100، C° 1200 و C° 1300 به مدت زمان یک ساعت تحت اتمسفر آرگون، آنالیز پراش اشعه ایکس جهت بررسی ترکیب فازی و میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی مجهز به طیف‌سنج EDS به‌منظور مشاهده ریزساختار، به کار گرفته شد. در نهایت مشخص شد که بیش‌ترین مقدار مکس فاز Ti3SiC2 سنتز شده معادل 75 درصد وزنی است که مربوط به نمونه‌ 40 ساعت آسیاکاری بوده و در دمای C° 1200 عملیات حرارتی شده است. همچنین مشاهده شد که با افزایش زمان آسیاکاری از 40 به 50 ساعت، درصد وزنی مکس فاز Ti3SiC2 در محصولات واکنش کاهش یافته است.

متن کامل [PDF 2087 kb]   (2452 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي زیستی (بیوسرامیک‌ها)
دریافت: 1395/12/27 | پذیرش: 1395/12/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.