دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 6 شماره 2 صفحات 71-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، hsarpoolaky@gmail.com
چکیده:   (4085 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر مقدار نشاسته ی ذرت و دمای زینتر بر ریزساختار، خواص فیزیکی و مکانیکی بدنه های متخلخل آلومینایی تولید شده به روش ریخته گری ژلی می باشد. نمونه های حاوی 5/60، 63 و 5/65% وزنی آلومینا (به ترتیب حاوی 5/7، 5 و 5/2% نشاسته ی ذرت) به مدت 3 ساعت در بال میل آسیا شدند، سپس درون قالب های پلیمری ریخته شده و 2 ساعت در خشک کن با دمای  oC86 قرار داده شده تا ژله ای شوند. نمونه های خشک شده به مدت 1 ساعت در دماهای  oC1400، 1450 و 1500 زینتر شدند. پس از زینتر در دماهای مختلف، نمونه ها چگالی کلی  g.cm-368/1-41/1، تخلخل باز 01/62-92/53% و استحکام فشاری سرد 82/3-98/0مگاپاسکال را نشان دادند. بررسی های فازی نشان می دهند که پیک های به وجود آمده در دمای  oC1500 مربوط به فاز α-آلومینا می باشد. هم چنین از لحاظ ریزساختاری، تخلخل های بزرگ ناشی از سوختن نشاسته در نمونه ها مشاهده می شود که به وسیله ی گردنه های کوچکی به یکدیگر متصل شده اند که این موجب به هم پیوستگی تخلخل ها و افزایش گذردهی آن ها می شود.
متن کامل [PDF 1761 kb]   (962 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي زیستی (بیوسرامیک‌ها)
دریافت: 1396/10/30 | پذیرش: 1396/10/30

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.