دوره 1، شماره 2 - ( پاييز 1391 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation the effect of MgO and Temperature on Phase separation and porosity of Borosilicate Glasses for use in Glass Membranes. Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2012; 1 (2)
URL: http://ijcse.ir/article-1-65-fa.html
سرپولکی حسین، خسروشاهی روح اله، محمدی حسام‌الدین، کاسپاری مارقوسیان واهاک، کرد مرضیه. بررسی اثر MgO و دما بر جدایش فاز و کیفیت تخلخل‌های شیشه های بوروسیلیکاتی جهت استفاده در ممبران های شیشه ای. علم و مهندسی سرامیک. 1391; 1 (2)

URL: http://ijcse.ir/article-1-65-fa.html


1- ، hsarpoolaky@iust.ac.ir
چکیده:   (12261 مشاهده)
بررسی ممبران های شیشه ای که امروزه یکی از شاخه های بسیار مهم در تحقیقات علمی دانشمندان هستند، جنبه های بسیار متفاوتی دارد. یکی از این زمینه ها، تغییر در ترکیب شیمیایی این مواد جهت کنترل جدایش فاز و اندازه‌ی تخلخل آن‌هاست. گروه مهمی از ترکیبات مورد استفاده در ممبران های شیشه ای، ترکیبات شیشه ساز بوروسیلیکاتی هستند. اثر افزودنی‌هایی همچون CaO و BaO بر روی این سیستم در تحقیقات برخی از محققین بررسی شده بود. در تحقیق حاضر، اثر افزودنی MgO و تغییرات دما بر روی این ترکیبات و کیفیت جدایش فاز و اندازه‌ی تخلخل آن‌ها بررسی شده است. افزودن مقادیر 0، 2 ، 4 و 6 درصد به همراه تغییر در دمای عملیات حرارتی در چهار دمای 670، 690، 710 و 730 درجه سانتیگراد مورد بررسی قرار گرفت. برای ساخت ممبران شیشه ای، پس از ذوب کردن ترکیب اولیه، مذاب حاصله سرد و سپس آنیل شد. قطعات حاصله در چهار دمای فوق عملیات حرارتی شده و سپس اچ شدند. بعد از بررسی نمونه ها توسط آنالیز SEM، نمونه ها تحت عملیات اسید شویی قرار گرفته و سپس آنالیز های تخلخل و سطح ویژه سنجی BET بر روی آن‌ها انجام شد. در نهایت رسیدن به اندازه تخلخل میانگین در حدود nm12 و همچنین توزیع گسترده‌ی تخلخل از 5 تا 100 نانومتر دستاورد مهم این تحقیق محسوب می‌شود.
متن کامل [PDF 537 kb]   (2898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كاشي، چيني، لعاب، رنگدانه و جوهر
دریافت: 1391/12/16 | پذیرش: 1392/4/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.