دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 34-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


1- ، Fm.mirjalili@gmail.com
چکیده:   (2842 مشاهده)
در این پژوهش نسبت مولی Na2O/K2O بر روی بدنه کاشی کف بررسی گردید، در ابتدا 26 نمونه با فرمول های مختلف و درصدهای متفاوت Na2O و K2O تهیه و در سه دمای C° 1186،  °C1137، °C 1100، پخت گردیدند. مشاهده شد که با افزایش نسبت Na2O/K2O جذب آب کاهش می­یابد که علت آن پر شدن تخلخل ها به وسیله فاز مذاب ایجاد شده می­باشد و استحکام پخت و درصد انقباض افزایش می­گردد.. نتایج XRD نشان داد که نمونه­ها­­ حاوی فازهای کوارتز، سیلیس، آلبیت، آنورتیت، هماتیت ومقدار جزئی مولایت می­باشد همچنین نتایج حاصل از STA نشان داد که با افزایش نسبت Na2O/K2O نقطه نرمی به طرف دماهای پایین سوق پیدا می­کند که به علت بالاتر بودن گدازآوری Na2O نسبت به K2O می­باشد. نتایج حاصل از دیلاتومتری نیز نشان داد که  با افزایش دما ضریب انبساط حرارتی کاهش می­یابد چون با افزایش دما فاز مذاب بیشتری وجود دارد در نتیجه سیلیس در فاز مذاب حل شده و ضریب انبساط حرارتی کاهش می­یابد.
واژه‌های کلیدی: نسبت Na2O/K2O، استحکام پخت، ریزساختار
متن کامل [PDF 1957 kb]   (209 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كاشي، چيني، لعاب، رنگدانه و جوهر
دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/6/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.