گرایش روزافزون به تولید کاشیهای بزرگتر، نیروی محرکه شرکتهای پیشتاز صنعتی جهت توسعه فناوریهای صنعت کاشی برای برآوردن نیازها و سلیقههای مصرفکنندگان، معماران و مهندسان ساختمان بوده است. جدای از مسائل فناورانه تولید کاشی (پرس کردن، جابجائی کاشی خام و خشک، اِعمال انگوب، لعاب و چاپهای مختلف، پخت، عملیات سطحی، درجهبندی و بستهبندی)، مشکلات ناشی از بزرگ شدنِ ابعاد، بیش از هر چیز بر استحکام کاشی در حالتهای خام، خشک و پخت اثر میگذارد. بنابراین، طراحی فرمولاسیونهای بدنههای کاشی با استحکامهای خام، خشک و پخت کافی که بتوانند تمام مراحل تولید از پرس تا بستهبندی را بهسلامت طی کنند، بسیار مهم است. از طرف دیگر، نمونهبرداریهای منظم از خط تولید برای اطمینان از صحت فرایند، از جمله اندازهگیری استحکام پخت کاشیها ضروری است. شکستن کاشی cm2 20×20 هزینه زیادی ندارد اما انجام همین آزمون برای کاشیهائی با ابعاد (برای مثال) m2 60/1×20/3 به منزله از دست رفتنِ سطحی بزرگ از محصولی با ارزش اقتصادی بالاست. اهمیت بهکارگیری روشهای غیرمخرب در این آزمون آن است که بدون از دست دادنِ محصول، ارزیابی اطمینانبخشی از استحکام پخت بدنههای کاشی تولید شده صورت میپذیرد. در این پژوهش، روشی غیرمخرب و مبتنی بر توزیع آماری وایبول برای ارزیابی استحکام خمشی پخت بدنههای کاشی سرامیکی بدون لعاب معرفی شده است که افت استحکام خمشی کاشیهای تست شده با این روش قابل چشمپوشی است و بنابراین، کاشیهای بررسی شده را مجدداً میتوان جهت درجهبندی و بستهبندی به فرایند تولید بازگرداند.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |