دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 48-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Structure, Microstructure, Magnetic and Electrical Properties of Nanostructured Li Ferrite Synthesized by Sol-Gel Process. Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2017; 6 (1) :27-48
URL: http://ijcse.ir/article-1-492-fa.html
بلدی رویا، قیصری خلیل الله. بررسی ساختار، ریزساختار، خواص مغناطیسی و الکتریکی فریت نانوساختار لیتیم تولید شده به روش سل-ژل. علم و مهندسی سرامیک. 1396; 6 (1) :27-48

URL: http://ijcse.ir/article-1-492-fa.html


1- ، khalil.gheisari@yahoo.com
چکیده:   (4016 مشاهده)
در این پژوهش، فریت لیتیم  (Li0.5Fe2.5O4)به کمک روش سل- ژل تهیه و اثر عملیات حرارتی در دمای    C°­1000بر روی ساختار و ویژگی­های آن ارزیابی شد. برمبنای آزمون پراش پرتو ایکس(XRD)، ساختار کریستالی مکعبی با گروه فضایی P4332 برای فریت لیتیم قبل و پس از عملیات حرارتی شناسایی شد. با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدان (FESEM) ریزساختار پودرهای تولید بررسی شد. قبل از عملیات حراراتی، در کلوخه­های صفحه­ای شکل اولیه، ذراتی با اندازۀ متوسطی در حدود­ nm 75 ­مشاهده شد که پس از عملیات حرارتی، رشدی حدودی 10 برابر را نشان داد. بررسی رفتار مغناطیسی نشان داد که قبل از عملیات حرارتی، مغناطش اشباعی معادل با emu/g 54/53 به دست آمد که پس از عملیات حرارتی، تغییر چندانی از خود نشان نداد. نفوذپذیری مغناطیسی به عنوان مهم­ترین شاخصۀ مغناطیسی در تمامی بسامدهای اندازه گیری شده بهبود قابل توجهی را نسبت به نمونه قبل از عملیات حرارتی نشان داد. چنین بهبودی در شاخصۀ ثابت دی الکتریک نیز در تمامی بسامدهای اندازه­گیری شده مشاهده شد.  با توجه به بررسی نحوۀ تغییرات نفوذپذیری مغناطیسی و ثابت دی الکتریک با دما، دمای کوری مغناطیسی و دی الکتریک فریت لیتیم تولید شده پس از عملیات حرارتی به ترتیب در محدوده K˚900-830 و K˚610-590 اندازه­گیری شد.
 
متن کامل [PDF 1436 kb]   (2920 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي زیستی (بیوسرامیک‌ها)
دریافت: 1396/8/21 | پذیرش: 1396/8/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.