دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1399 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determination of the activation energy of crystallization based up on Ozawa and Kissinger formalisms and thermal stability of V2O5-NiO- TeO2 glasses by differential scanning calorimetry (DSC). Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2020; 9 (2) :1-8
URL: http://ijcse.ir/article-1-774-fa.html
سوری داریوش. تعیین انرژی فعالسازی بلورینگی بر مبنای فرمولبندیهای اوزاوا و کیسینجر و پایداری گرمایی شیشه‌های V2O5-NiO- TeO2 توسط گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC). علم و مهندسی سرامیک. 1399; 9 (2) :1-8

URL: http://ijcse.ir/article-1-774-fa.html


، d.souri@gmail.com
چکیده:   (2087 مشاهده)
در کار پژوهشی حاضر، ترکیبات توده­ای آمورف (60-x)V2O5-xNiO-40TeO2  با درصدهای مولی مختلف 0≤x≤20، با روش معروف فرونشانی سریع مذاب ساخته شدند. نمودارهای گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC) برای این نمونه ها در نرخ­های گرمایش مختلف مورد استفاده قرار گرفت تا بینش عمیقتری در مورد پایداری گرمایی، تمایل به شیشه ای شدن و سایر ویژگی های کالریمتری آنها حاصل شود. دماهای مشخصه­ی گذار شیشه­ای(Tg)، دمای شروع بلورینگی(Tx) و دمای بلورینگی(Tcr) در نرخ­های گرمایش مختلف تعیین شده­اند، تا با استفاده از آنها انرژی فعالسازی بلورینگی(Ec) نمونه­ها با استفاده از مدلهای اوزاوا و کیسینجر محاسبه شود. به­طورکلی، نتایج این پژوهش نشان می­دهد که شیشه­ی باx=10   دارای بالاترین پایداری گرمایی و تمایل به شیشه­ای شدن و درنتیجه دارای مقاومت بسیار خوب در مقابل تنش­های گرمایی است؛ در نمونه­های مورد بررسی، روند کاهشی برای انرژی فعالسازی بلورینگی با افزایش درصد مولی اکسید نیکل مشاهده می­شود، که می توان آنرا ناشی از افزایش تراکم اکسیژن­های غیر پیوندی دانست.
                                                                                                                                                                
متن کامل [PDF 672 kb]   (385 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي زیستی (بیوسرامیک‌ها)
دریافت: 1399/6/22 | پذیرش: 1399/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.