دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1402 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 64-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi A, Darbandi M. Effect of deep eutectic solvent on the synthesis of nickel oxide nanoparticles. Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2023; 12 (2) :53-64
URL: http://ijcse.ir/article-1-944-fa.html
نجفی اطهر، دربندی مسیح. اثر حلال اتکتیک عمیق بر سنتز نانوذرات اکسید نیکل. علم و مهندسی سرامیک. 1402; 12 (2) :53-64

URL: http://ijcse.ir/article-1-944-fa.html


1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز ، Masih.darbandi@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (1232 مشاهده)
در این مقاله برای اولین بار نانوذرات اکسید نیکل در حضور و عدم حضور حلال اتکتیک عمیق با استفاده از روش ساده و مقرون به صرفه سولوترمال سنتز و مورد مطالعه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی اثر حلال اتکتیک عمیق بر ساختار، مورفولوژی و همچنین فعالیت فوتوکاتالیستی نانوذرات سنتز شده می‌باشد. جهت ارزیابی و مطالعه ساختاری نمونه‌ها از تکنیک طیف سنجی پراش پرتو ایکس(XRD)، جهت اندازه‌گیری تخلخل و مساحت سطح از تکنیک تخلخل سنجی جذب-واجذب نیتروژن (BET)و جهت بررسی مورفولوژی، ترکیب و ساختار سطح از تکنیک میکروسکوپی الکترونی روبشی نشر میدانی (FESEM) استفاده شده است. نتایج به دست آمده از آنالیزها نشان می‌دهد که نانوذرات اکسید نیکل سنتز شده در حضور حلال اتکتیک عمیق از تخلخل و مساحت سطح ویژه بالاتری نسبت به نانوذرات اکسید نیکل بدون اتکتیک برخوردارند که این ویژگی باعث بهبود عملکرد فوتوکاتالیستی این نانوذرات جهت تخریب آلاینده‌های آلی می‌شود. در کار حاضر علاوه بر مقایسه‌ی روش سنتز، به مقایسه فعالیت سونوفوتوکاتالیستی نانوذرات جهت تخریب آلاینده آلی متیلن بلو پرداخته شده است. فعالیت سونوفوتوکاتالیستی با استفاده از تابش نور فرابنفش، امواج فراصوت و نانوذرات اکسید نیکل مورد بررسی قرار گرفته است. طبق آزمایشات صورت گرفته، نانوذرات اکسید نیکل سنتز شده در حضور حلال اتکتیک عمیق، رنگدانه متیلن بلو را در مدت زمان 60 دقیقه تحت تابش نور فرابنفش و امواج فراصوت به میزان 94% با ثابت سرعت 1/706(min-1)  تخریب کردند و نانوذرات اکسید نیکل بدون حلال اتکتیک عمیق، رنگدانه متیلن بلو را در همان شرایط به میزان 85% با ثابت سرعت 1/475(min-1)  تخریب کردند.
 
متن کامل [PDF 751 kb]   (322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روش‌های نوین فرآوری و ساخت سرامیک‌ها
دریافت: 1402/8/14 | پذیرش: 1402/10/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.