میر جلیلی فاطمه، عابدینی حمیدرضا، انصار نیا فاطمه. بررسی تأثیر نسبت مولی Na2O وK2O در بدنه های کاشی کف. علم و مهندسی سرامیک. 1400; 10 (2) :16-34
URL: http://ijcse.ir/article-1-853-fa.html
1- ، Fm.mirjalili@gmail.com
چکیده: (2845 مشاهده)
در این پژوهش نسبت مولی Na2O/K2O بر روی بدنه کاشی کف بررسی گردید، در ابتدا 26 نمونه با فرمول های مختلف و درصدهای متفاوت Na2O و K2O تهیه و در سه دمای C° 1186، °C1137، °C 1100، پخت گردیدند. مشاهده شد که با افزایش نسبت Na2O/K2O جذب آب کاهش مییابد که علت آن پر شدن تخلخل ها به وسیله فاز مذاب ایجاد شده میباشد و استحکام پخت و درصد انقباض افزایش میگردد.. نتایج XRD نشان داد که نمونهها حاوی فازهای کوارتز، سیلیس، آلبیت، آنورتیت، هماتیت ومقدار جزئی مولایت میباشد همچنین نتایج حاصل از STA نشان داد که با افزایش نسبت Na2O/K2O نقطه نرمی به طرف دماهای پایین سوق پیدا میکند که به علت بالاتر بودن گدازآوری Na2O نسبت به K2O میباشد. نتایج حاصل از دیلاتومتری نیز نشان داد که با افزایش دما ضریب انبساط حرارتی کاهش مییابد چون با افزایش دما فاز مذاب بیشتری وجود دارد در نتیجه سیلیس در فاز مذاب حل شده و ضریب انبساط حرارتی کاهش مییابد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
كاشي، چيني، لعاب، رنگدانه و جوهر دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/6/10