دوره 13، شماره 1 - ( 2-1403 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mehdipour M, Balak Z, Azizieh M, Shahedi Asl M. Optimizing the effect of sintering parameters and the amount of graphene on the hardness and fracture toughness of ZrB2-SiCn composite by Taguchi method. Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering 2024; 13 (1)
URL: http://ijcse.ir/article-1-958-fa.html
مهدی پور میثم، بلک زهره، عزیزیه مهدی، شاهدی اصل مهدی. بهینه سازی اثر پارامترهای تف جوشی و میزان گرافن بر سختی و چقرمگی شکست کامپوزیت ZrB2-SiCn به روش تاگوچی. علم و مهندسی سرامیک. 1403; 13 (1)

URL: http://ijcse.ir/article-1-958-fa.html


1- گروه مهندسی مواد، واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
2- گروه مهندسی مواد، واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، zbalak1983@gmail.com
3- دانشگاه کایرنیا
چکیده:   (2800 مشاهده)
در این تحقیق، به بررسی اثر پارامترهای فرآیند تف‌جوشی و میزان گرافن بر سختی و چقرمگی شکست کامپوزیت ZrB2-SiCn پرداخته شده است. برای ساخت کامپوزیت‌ها از روش طراحی آزمایش به روش تاگوچی استفاده شد. براساس آرایه L9، نه کامپوزیت به روش سینتر با جرقه پلاسما تف‌جوشی شدند. سپس به منظور بررسی سختی و چقرمگی شکست نمونه‌ها به ترتیب از روش سختی سنجی ویکرز و اندازه‌گیری طول ترک استفاده شد. نتایج نشان داد که بیش‌ترین میزان سختی (GPa 23/3) برای نمونه تف‌جوشی شده در دمای 1900 درجه سانتی‌گراد، زمان 6 دقیقه، فشار 20 مگاپاسکال و میزان گرافن 5 درصد وزنی و بیش‌ترین میزان چقرمگی شکست (MPa m0.5 6/9) در نمونه تفجوشی شده در دمای 1900 درجه سانتیگراد، زمان 6 دقیقه، فشار 20 مگاپاسکال و میزان گرافن 7/5 درصد وزنی حاصل می‌شود. به علاوه مشخص شد که مکانیزم‌های چقرمه شدن چون شاخه شاخه شدن ترک و انحراف ترک سبب بهبود چقرمگی شکست می‌شوند.
 
واژه‌های کلیدی: ZrB2-SiCn، سختی، چقرمگی شکست، تاگوچی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي سازه‌اي اكسيدي و غيراكسيدي
دریافت: 1403/2/23 | پذیرش: 1403/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.