[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: مقالات منتخب برای انتشار در شماره‌های آتی ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر نسبت مولی Na2O وK2O در بدنه های کاشی کف
فاطمه میر جلیلی*1، حمیدرضا عابدینی، فاطمه انصار نیا
1- ، Fm.mirjalili@gmail.com
چکیده:   (290 مشاهده)
در این پژوهش نسبت مولی Na2O/K2O بر روی بدنه کاشی کف بررسی گردید، در ابتدا 26 نمونه با فرمول های مختلف و درصدهای متفاوت Na2O و K2O تهیه و در سه دمای C° 1186،  °C1137، °C 1100، پخت گردیدند. مشاهده شد که با افزایش نسبت Na2O/K2O جذب آب کاهش می­یابد که علت آن پر شدن تخلخل ها به وسیله فاز مذاب ایجاد شده می­باشد و استحکام پخت و درصد انقباض افزایش می­گردد.. نتایج XRD نشان داد که نمونه­ها­­ حاوی فازهای کوارتز، سیلیس، آلبیت، آنورتیت، هماتیت ومقدار جزئی مولایت می­باشد همچنین نتایج حاصل از STA نشان داد که با افزایش نسبت Na2O/K2O نقطه نرمی به طرف دماهای پایین سوق پیدا می­کند که به علت بالاتر بودن گدازآوری Na2O نسبت به K2O می­باشد. نتایج حاصل از دیلاتومتری نیز نشان داد که  با افزایش دما ضریب انبساط حرارتی کاهش می­یابد چون با افزایش دما فاز مذاب بیشتری وجود دارد در نتیجه سیلیس در فاز مذاب حل شده و ضریب انبساط حرارتی کاهش می­یابد.
واژه‌های کلیدی: نسبت Na2O/K2O، استحکام پخت، ریزساختار
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كاشي، چيني، لعاب، رنگدانه و جوهر
دریافت: 1400/4/20 | پذیرش: 1400/6/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علم و مهندسی سرامیک Iranian Journal of Ceramic Science & Engineering
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4341